Experiences

Mijn Ervaringen met Body Stress Release.

Marc Evers

Als amateur voetballer geniet ik elke zondag weer van de frisse hollandse weiden. Ik speel al sinds mijn 4e blessure vrij... maar tot einde seizoen 2003 / 2004 kon ik de klok gelijk zetten op het moment dat mijn enkels echt pijnlijk begonnen te worden. Dit gebeurde namelijk altijd na 60 minuten of na een ongelukkig balcontact. Ik accepteerde deze pijn als een vorm van slijtage. Het hoorde bij mij en ik kon er altijd prima doorheen spelen. Na de wedstrijd was dan wel een paar dagen strompelen... maar de volgende zondag kon ik gewoon weer... dus geen problemen, laten we zeggen ik was technisch blessure vrij. Ik had 3 BSR sessies gehad bij Anouk van Dobben in Spaarnwoude, was aan de BSR gegaan omdat mijn vrouw de studie ging volgen in Zuid Afrika, maar nooit gedacht dat mijn enkels baat zouden kunnen hebben bij BSR. Ik werd vooral heel erg moe na die eerste sessies, ik had moeite overdag wakker te blijven en de spierpijn was verschrikkelijk. Het was alsof ik was aangereden door een truck. (Ik realiseerde me veel later dat een zwaar motor ongeval jaren geleden wel eens de oorzaak van dat gevoel zou kunnen zijn geweest.) Twee dagen na de tweede sessie ben ik een wedstrijd gaan voetballen. Wat een slecht idee was dat! Het is nog steeds de meest pijnlijke en slechte wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. De volgende sessies kreeg ik van Caroline aan de Stegge, mijn vrouw, in Zuid Afrika. Ik had na sessie nummer 5 enorme pijn in mijn enkels en dacht dat dat kwam van het vele autorijden... na 1,5 week helse pijn in mijn enkels heb ik nooit meer de 60 minuten problemen ervaren. Het is heerlijk om afscheid te nemen van klachten die je al als vanzelfsprekend of eigen ervaart.
Na deze ervaring besloot ik dat ik op een goed moment ook deze techniek wilde leren zodat ik Caroline gezond kan houden zoals zij mij gezond houdt. Het goede moment kwam voor mij in 2010 en sindsdien voer ik praktijk in Amsterdam.

Caroline aan de Stegge

Body Stress eh wat? ...was mijn eerste reactie toen ik hoorde van Body Stress Release..... .... Wat een rare naam. Ik dacht dat het een soort van massage was. Ik had al jaren last van mijn rug, maar ik had dat geaccepteerd als zijnde hoort bij mij. Dat ik op staande recepties, bij popconcerten of in het cafe niet langer dan 5 minuten pijn vrij kon staan was helemaal normaal...in mijn ogen dan. Nee, de reden dat ik naar Body Stress Release ging was dat ik wel zin had in een ontspannende massage. Ik was druk bezig met carriere maken en vergat mijn lijf een beetje. Deze begon nu meer dan normaal te protesteren; darm- en rugklachten werden erger. Door een tip van een vriend kwam ik toen bij Body Stress Release practitioner Anouk in Spaarnwoude terecht. De uitleg van Anouk was heel down to earth. De uitleg over de functie van spieren in relatie tot de zenuwen sprak mij wel erg aan. De eerste behandeling was eigenlijk helemaal niet wat ik er van verwacht had. Het leek in helemaal niets op een massage! Het was wel erg aangenaam en ik voelde een hele diepe ontspanning. Toen ik van de bank afkwam was ik helemaal koud en rillerig en toch voelde het goed. Ik kwam thuis en heb vreselijk diep geslapen: wel 12 uur! Ik stond de volgende ochtend vol energie op. Wauw! Maar de echte verbazing kwam na ongeveer 4 behandelingen: Ik kon zowaar pijn vrij een heel popconcert al staande toehoren. Ik voelde me algeheel lekkerder in mijn vel en mentaal weer scherper. Na ongeveer 8 behandelingen merkte ik dat mijn darmen zich veel minder spastisch gingen gedragen. Ik snapte daar eigenlijk helemaal niets van: hoe kan het dat er op mijn rug wordt gewerkt en mijn darmen daarmee gezonder werden? Anouk haar uitleg was wederom heel logisch en ik was geraakt. Dit moet ik studeren!

Adinda van Schagen

...