Wat is BSR?

BSR is een natuurgeneeskundige techniek gericht op de gezondheid van de mens van alle leeftijden: Baby’s, kinderen, pubers, jongeren, volwassenen en ouderen.  BSR ondersteunt het herstelvermogen van het menselijk lichaam bij overbelasting.

BSR richt zich op verbetering van de communicatie in je lichaam. Vastgezette spierspanning laat los en zo kan je zenuwstelsel weer vrij functioneren. BSR activeert het herstelvermogen van je lichaam en is hierdoor een uiterst effectieve techniek. Oorzaken van allerlei aandoeningen en ongemakken kunnen dus herstellen en verdwijnen.

Is BSR een wondermiddel? Nee, het herstelvermogen van je lichaam is het wondermiddel. Het menselijk lichaam kan zichzelf herstellen als ze goed wordt onderhouden. Zie de techniek BSR als een hulpmiddel voor het onderhouden van je lichaam. BSR helpt je lichaam uit een negatieve spiraal van overbelasting te komen.

De invloed spierspanning op het zenuwstelsel

Het kan zijn dat ‘normale belasting’ plotseling, door bijvoorbeeld veranderingen in je persoonlijke situatie, ‘overbelasting’ wordt. Je lichaam reageert automatisch en zet spierspanning vast. Dit ter bescherming van je lichaam. Deze overbelasting kan fysiek, emotioneel of chemisch van oorsprong zijn.

Feit is dat vastgezette spierspanningen je zenuwstelsel onder druk zetten en invloed hebben op allerlei lichamelijke functies. Sommige met pijn: denk hierbij aan rugklachten, nekklachten, hernia, constipatie of migraine. Sommige zonder pijn: denk hierbij aan een beperktere motoriek, spanning dat maar niet wil loslaten, altijd druk in het hoofd of slaapproblemen.